duminică, 4 ianuarie 2015

Din Bucuria de a fi ceea ce ești, viața se creează Azi


Când te-ai gândi...
Ai cel puţin câteva speranţe şi dorinţe care au devenit realitate. Pe neaşteptate, fără să fi făcut nimic, oamenii ţi-au dat telefon chiar atunci când aveai nevoie să vorbeşti cu ei, ai primit un ajutor venit dintr-un ţinut nevăzut, rugăciunile ţi-au fost ascultate. Toate acestea se intâmplă in eter.
Atunci când ai o intenţie şi o trimiţi in spaţiul conştiinţei universale, de fapt, vorbeşti cu tine insuţi aflat intr-o altă formă. Tu, cel ce emiţi mesajul, eşti un individ care trăieşte aici, in timp şi in spaţiu. Dar eşti de asemenea şi cel ce receptează mesajul, tu ca un sine mai inalt, domnind peste identitatea ta spaţio-temporală. Şi incă mai mult, tu eşti şi mediul prin care se transmite mesajul, conştiinţa pură insăşi.
Pentru a te vedea cu adevărat trebuie să te vezi ca avind aceste trei caracteristici: eşti emiţător, receptor şi mediu. Există multe variaţii pe această temă: tu eşti dorinţa, cel ce doreşte şi cel ce aprobă dorinţele. Eşti observatorul, cel observat şi procesul observării. Această intreită stare este cunoscută ca unitate. Aşa că a transmite o intenţie in eter şi a primi un răspuns nu este un lucru pentru care să munceşti să-l dobândeşti.
În natura ta unificată, implinirea intenţiilor este tot ceea ce faci; cu asta te ocupi tot timpul. Nu există un singur gând al tău căruia să nu-i fie transmis inapoi un anume rezultat. Problema este că noi toţi trecem cu vederea rezultatele, care sunt prea subtile şi nu se potrivesc imediat cu scopurile noastre, nu coincid cu judecăţile ego-ului nostru despre ceea ce ar trebui să se intâmple. „Voi, oamenii, trăiţi intr-o lume a lui ar trebui şi a lui ce-ar f i dacă", a spus Merlin. „Eu trăiesc in lumea a ceea ce este."
  

Deepak Chopra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu