luni, 29 decembrie 2014

Iubirea te învață

Inceput
Iubirea te învață despre tine Azi: ești frumusețe.


Deepack Chopra: Iubirea trebuie să fie scoasă la lumină, decojită de straturile de mânie, frică şi egoism care o intunecă precum un şelac*. Pentru a dobândi o viaţă plină de iubire, purificaţi-vă viaţa pe care o duceţi acum.
Nu există o cale bună şi o cale rea de a vă apropia de iubire.
Un om care caută cu disperare iubirea", spunea Merlin, „imi aminteşte de un peşte care caută cu disperare apa." Viaţa poate părea complet lipsită de iubire, insă ochiul celui ce priveşte şi nu lumea „din afară" este cel ce il privează pe om de iubire.
Primul pas către dobândirea iubirii ca aspect complet, neclintit al vieţii tale constă in redefinirea a ceea ce acum numeşti iubire.
Mulţi dintre noi cred că iubirea este o atracţie faţă de altcineva, o forţă hrănitoare, care ne face să simţim că ţinem la acea persoană, forţă ce ia forma unei plăceri, a unei desfătări sau a unui puternic sentiment sau emoţie. Deşi iubirea este un aspect al tuturor acestor definiţii, magul ar spune că ele sunt doar definiţii parţiale.
Iubirea, aşa cum o definiţi voi, muritorii, trebuie să se ofilească şi să piară", a spus Merlin. „Aşa-numita iubire a voastră vine şi pleacă. Se mută de la un obiect al dorinţei la altul. Se transformă repede in ură dacă dorinţele sint zădărnicite.
Adevărata iubire nu se schimbă, nu are de-a face cu un obiect şi nu se poate transforma intr-o altă emoţie, deoarece nu există o emoţie cu care să inceapă."
Daţi la o parte toate tipurile false şi superficiale de iubire şi ce rămâne? Răspunsul incepe să se profileze de la sine. Fiind o forţă interioară, iubirea este mai intâi in interiorul tău, indreptată către tine insuţi.
Oamenii ii trăiesc in agitaţie, nelinişte şi anxietate când iubesc, a spus Merlin. Dacă nu pot să aibă ceea ce iubesc, au senzaţia că or să moară. Dar iubirea nu te poate face neliniştit, nu iubirea adevărată, pentru că ea nu caută niciodată să iasă in exterior. Obiectul dorit şi iubit este doar o extensie a ta. Iubirea pe care crezi că o vei căpăta de la altul arată o limitare a conştiinţei tale. Pentru mag toate formele iubirii provin din sine.
Pare incredibil de egoist, a obiectat Arthur.
Confunzi sinele cu eul, sinele fiind in realitate spirit, i-a răspuns Merlin. Egoismul vine din ego, care totdeauna vrea să posede, să controleze şi să domine. Când ego-ul spune: „Te iubesc pentru că eşti a mea", el face o afirmaţie despre dominare şi posesie, nu despre iubire. Cei care au invăţat cu adevărat să iubească au indepărtat mai intii egoismul. Atunci incepe o cu totul altă experienţă.
Şi cum este ea? a intrebat Arthur. Voi şti vreodată?

Intr-o zi, după ce vei fi trecut prin cele mai grozave nelinişti, vei vedea o mică lumină in inima ta. La inceput, va fi cât o scânteie, apoi cât o torţă, ajungând până la urmă un foc imens. Atunci te vei trezi, iar focul va mistui soarele, luna şi stelele. În acel moment, in cosmos nu va mai exista nimic altceva decât  iubire, dar ea, cu toate acestea, va fi in interiorul inimii tale. Deepak Chopra

Indiferent ce ţi se petrece, ţi se petrece ţie. Indiferent ce faci, cel care face este în tine. Găseşte subiectul a tot ceea ce eşti tu ca persoană. Căutarea însăşi este Dumnezeu.
În căutare descoperi că tu nu eşti nici corpul, nici mintea, iar iubirea pentru sinele din tine este pentru sinele din toate. Cei doi sine sunt unul singur. Conştiinţa din tine şi conştiinţa din mine, în aparenţă două, în realitate una, caută unitatea, iar aceasta este iubirea.
Fericirea adevărată nu poate fi găsită în lucrurile care se schimbă şi trec odată cu timpul. Plăcerea şi durerea alternează în mod inexorabil. Fericirea provine din Sine şi poate fi găsită numai în Sine.

Sri Nisargadatta Maharaj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu