sâmbătă, 14 iulie 2012

Ce este fericirea?

O definesc ca o stare de bine.
Simtindu-ne bine, ne detasam de griji, ne relaxam, devenim creativi, imbunatatim domenii ale vietii in care ne dorim mai mult.
Pe acest fond, de relaxare, apar gandurile bune....
De fapt, de unde incepe Fericirea?

Am citit destul de mult, desi nu suficient, despre sursa starii de bine.

Care dintre voi isi doreste siesi raul? Nimeni.
Atunci, de ce pe strada mergand..si privind chipurile oamenilor pe langa care treci fugar, in drum spre plati de facturi,..cumparaturi cotidiene vezi ingrijorare, tristete, si rare urme de ochi jucand a fericire?

Fac parte din aceeasi categorie. Ingrijorata. Vreau dar nu pot atat de mult. E greu!
Te intrebi de unde blocajul acesta? E exact in noi, in fiecare grija, in fiecare gand gen "nu pot eu asta".

Si de fapt cat de putin iti ia sa te gandesti" mi-e bine, pot face asta; sunt un om minunat, sunt recunoscator pentru tot ceea ce am, iubesc oamenii si ma iubesc pe mine...."

In  "goana" vremurilor ...aceea de a acumula...fara certitudinea ca acumularile devin permanente...uitam de noi...Noi suntem sursa a tot ceea ce avem. Noi determinam schimbarea.

Este vorba de situatia cizmarului cu incaltari peticite...ne dorim ..alergam,...dar de noi ne ingrijim...uneori,....doar in ultimul rand...
Suntem exact ceea ce gandim. Atragem prin gandurile noastre energie benefica ori piedici..
Si-i atat de simplu..si gratuit dar si maret/nepretuit...sa ne trezim cu un gand de bine...sa il sustinem pe parcursul zilei tot la fel, iar seara, inainte de a adormi sa vizualizam..ca si cum deja s-ar fi intamplat dorintele noastre cele mai tainice, sa le traim cu inima, efectiv. E gratuit! E fara bani sa incerci sa te simti bine!

Societatea in care traim are valori autentice. Noi le descoperim singuri. Nu s-a schimbat vreo scara de valori...noi nu avem exercitiul facerii de bine...nici al primirii binelui...


Asadar, ce e fericirea?
Cum iti sustii starea asta, in fiecare clipa a existentei tale?( In fiecare clipa, asa trebuie? Da. Mereu.. si in fiecare clipa. Perseverent, constant:).


Cate domenii are?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu