marți, 26 noiembrie 2013

REZONANTA

Sub suprafata constiintei noastre se afla o lume infinita de vibratii. La fel ca libelulele prea ocupate sa zboare la suprafata unui lac, suntem adesea ocupati si mai putini constienti de imensele lumi care exista chiar sub linia despartitoare a perceptiei noastre imediate.


Daca un pian si o chitara ar fi perfect acordate si daca am canta nota do la pian, coarda sol a chitarei ar incepe sa rezoneze imediat. Undele sonore care se deplaseaza prin aer transfera ENERGIA acustica-de la pian la chitara.
In mod similar, toti oscilatorii acordati-acele obiecte care pot vibra pe ACELEASI FRECVENTE-necesita foarte putina munca pentru a-si transfera energia de la unul la celalalt.
Coarda chitarei absoarbe UNDELE ENERGETICE ale pianului pentru ca este acordata pe aceeasi frecventa.
Acesta este fenomenul de ALINIERE sau de punere la unison care permite unor sisteme acordate la fel sa isi alinieze miscarile si energia astfel incat acestea sa curga in acelasi ritm si in aceeasi faza.
Fenomenul este cunoscut si in electronica: cand avem de a face cu doua circuite oscilatorii care vibreaza pe frecvente similare, circuitul mai lent isi amplifica viteza pana ce aceasta devine egala cu cea a circuitului mai rapid.
Exista o forta numita REZONANTA CARE DETERMINA DOUA SISTEME SA ISI TRANSFERE ENERGIA de la unul la celalalt.
Mecanismul functioneaza inclusiv in cazul sistemelor biologice.
In noptile calduroase de vara, licuricii care se aduna intr-un copac, isi aprind luminile intr-o maniera aleatorie. SDupa putin timp, luminile lor incep sa se aprinda si sa se stinga intr-o maniera coordonata.
Ai auzit adeseori greieri sau broaste care canta la unison coordonanadu-si suntelele.
Procesul pare sa fie universal.
"Am putea privi o boala ca pe un comportament defazat al unuia dintre organele corpului cu restul organismului. Daca organului respectiv i se aplica un ritm armonizator puternic, undele de interferenta ale acestuia pot incepe sa vibreze din nou la unison cu cele ale corpului." Sa vibreze SANATATE-Richard Gordon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu