luni, 8 decembrie 2014

Martorul vieții

Magul dinlăuntrul fiecăruia dintre noi mai poate fi numit şi martor. Rolul martorului nu este de a se amesteca în lumea schimbătoare, ci de a vedea şi de a înţelege. Martorul nu se odihneşte — el rămâne treaz chiar şi atunci când visezi sau dormi fără vise. Prin urmare, el nu are nevoie să vadă prin ochii tăi, iar acest fapt pare magic. Ochiul nu este oare organul vederii?
Energia şi informaţia sînt fundamentul a tot ce vedem, auzim sau atingem în lumea relativă — orice atom poate fi împărţit în aceste două elemente. Însă în starea lor primordială, cele două elemente sunt lipsite de formă. Un fascicul de energie poate fi purtat de un vîrtej haotic ca un fir de fum; informaţia
poate fi divizată în mulţimi aleatorii de date. E nevoie de o altă forţă pentru a organiza minunata ordine a vieţii — aceasta este inteligenţa. Inteligenţa este liantul universului.
Pentru mag, ea nu este doar o noţiune teoretică, deoarece el poate vedea cu ochiul său interior că el însuşi este acea inteligenţă.
Oamenii sunt încurcaţi de o astfel de înţelegere a lucrurilor, pentru că ea nu se găseşte în minte. Ei sunt obişnuiţi să cunoască lucrurile, nu sunt obişnuiţi cu cunoaşterea însăşi.
„Cel mai inteligent muritor, a spus Merlin, nu este mai bun decât cel mai mare neghiob în clipa când amândoi merg la culcare.
Ei visează aceleaşi coşmaruri înfricoşătoare şi se tem de moarte. Frica se naşte odată cu ei şi nu se pot bucura nici de cea mai mică plăcere fără a şti că ea se va ofili."
Cunoaşterea magului rămâne prezentă chiar şi în somn. Conştientizarea permanentă, atotcunoaşterea, inteligenţa universală nu sunt pentru mag forţe creatoare aflate undeva departe. Ele trăiesc în tăcere în atom. Sunt ochiul din spatele ochiului, urechea din spatele urechii, mintea din spatele minţii. Deepak Chopra, Calea magului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu