marți, 30 decembrie 2014

Cum ”lucrează” iubirea

(Inspiratie-sursă foto: https://fiituinsutimaa.wordpress.com)
Iubirea ? Te va căuta şi va lucra asupra ta până când vei putea iubi.

Puterea iubirii este puterea purităţii.
Cuvântul „iubire" este folosit cu multe inţelesuri, în sens adânc iubirea este: „ceea ce dizolvă toate impurităţile, lăsând doar ceea ce e adevărat şi real
Atâta vreme cât ţi-e frică, nu poţi iubi cu adevărat. Atâta vreme cât porţi mânie, nu poţi iubi cu adevărat. Atâta timp cât simţi egoism, nu poţi iubi cu adevărat.
— Atunci cum voi putea iubi cu adevărat? a intrebat Arthur, ştiind că frica, mândria şi egoismul le trăia destul de des.
— Ah! aceasta-i o taină, a răspuns Merlin. Oricit de impur eşti, iubirea te va căuta şi va lucra asupra ta până când vei putea iubi.

Iubirea caută impurităţile şi le arde.
Nu există persoană care să nu iubească — există doar persoane care nu pot simţi forţa iubirii. Fiind invizibilă şi mereu prezentă, iubirea este mai mult decât un sentiment sau o emoţie; este mai mult decât plăcerea şi chiar decât extazul. Iubirea este aerul pe care-l respirăm, este circulaţia in fiecare celulă. Izvorind din sursa ei universală, iubirea pătrunde in orice. Este puterea absolută, deoarece, fără a se folosi de vreo forţă, ea aduce totul la sine. Puterea iubirii işi continuă lucrarea chiar şi in suferinţă, departe de privirea ego-ului şi a minţii. Comparate cu iubirea, toate celelalte forme de putere sunt neinsemnate. Deepak Chopra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu