sâmbătă, 21 februarie 2015

Cand spun iubire incep din Sine gandul sa-l simt

    Am vazut că totul, toate căile pe care le urmasem, toți pașii pe care îi făcusem, mă purtau către un singur punct – și adică, punctul din mijloc. Mi-a devenit din ce în ce mai clar că mandala este centrul”. (Carl Gustav Jung, “Amintiri, Vise, Reflecții”)



AZI ”deschid cu eternul, reguli si dogme ce vor sa ocupe terenul meu interior”.

~Cand spun iubire de sine, ma refer la faptul ca noi ne permitem sa traim intr-o stare de iubire interioara, o stare de pace interioara , de frumusete interioara si multa bucurie in activitatile noastre zilnice.
Ca noi sa ne bucuram cu adevarat de iubirea sinelui trebuie mai intai sa il cunostem. Ce inseamna sa iti cunosti sinele?
Înseamnă răspunsul onest la intrebarea ”CINE SUNT EU?”
Cine sunt eu?
Eu sunt libertate pașnică în devenire.

Tu, cine ești?

Intai realizezi ca sinele este intreaga ta realitate, tot ceea ce experimentezi tu de dimineata pana seara  chiar si in timpul somnului-manifestarea e tot a sinelui tau, este adevarul care esti.
Aceasta  este manifestarea unica , diferita de totalitatea conștiinței colective, pe care, prin rezonanță, acordare la frecvență și tu -uneori- o experimentezi.

Tot ceea ce reprezinti tu aici si acum , este sinele tau.
Unii se refera la sine ca fiind constiinta. 
 Sinele-intreaga ta realitate vazuta prin ochii constiintei.
Aceasta realitate, care este sinele tau urmează să fie adusa in armonie: fiecare gand, fiecare gest, fiecare activitate, fiecare culoare, fiecare parfum, fiecare dorinta a ta sa fie in armonie deplina cu ceea ce vrei cu adevarat.
Atunci când le aduci pe toate la masa înțelegerii-creionezi armonia ta naturală, îl relevi vieții pe divinul din interior, îl faci cunoscut lumii.

Frica este principalul oponent al sinelui.
Frica ne indeamna sa facem lucruri pe care nu vrem sa le facem ba chiar sa le repetam iar si iar pana la suferință. Frica este acel lucru care opreste curgerea armonioasa a lucrurilor iar asta pentru ca e alimentată de credința în ea. A-ti crede frica, a crede in ea mai mult decat tine-adică în iubire- inseamna frica de a iubi sinele asa cum este.

Sa crezi in frica si in iubire e ca si cum ai crede ca acum e intuneric si lumina laolalta si sincron. Si pentru mine numai zi se cheama aceasta lumina pe care o percep. Noaptea, eu dorm.

Cum să eliberăm orice urma de frica din mintea si emotiile noastre?
Prin constientizare, prin intenție.
Atunci cand frica apare prima noastra reactie este sa nu o acceptam ba chiar sa fugim de ea in diferite dependente si activitati inconstiente doar de dragul de a ascunde fricile care deja exista inauntrul nostru.
Ce inseamna constientizare?
Înseamna acceptare , inseamna observare, inseamna a fi chiar si atunci cand ceva sau cineva iti spune ca nu ai voie sau nu este bine sau nu crezi ca este locul si timpul ca sa fii tu pentru ca daca tu esti tu atunci vei regreta intr-un fel sau altul.
Să fii tu este cel mai frumos lucru pe care poti sa il traiesti, este cel mai benefic lucru pecare poti sa-l faci, nu ai cum sa regreti ci doar sa inveti mai multe lucruri despre tine, despre cum functionezi tu, cum nu functionezi,ce iti place, ce nu iti place.
Cateva exercitii pentru dizolvarea fricii
1.Cand fricare apare,spune asa: ”te vad frica si te accept asa cum esti.”
2. 
Frica este o emotie puternica care genereaza disconfort in zona abdominala, plex si stomac, aici in aceasta zona se gasesc centrii energetici svadhisthana si manipura care au legatura directa cu personalitatea si emotiile sinelui iar acest lucru se intampla cand personalitatea sau corpul sau gandurile sunt vizate intr-o forma sau alta. 
Așa o recunoști-prin disconfort. E dincolo de sine.



3 Este vorba de simtirea emotiilor care apar in momentul respectiv,daca apare frica intr-un moment atunci simte-o ,nu ezita ,nu o lasa sa iti creeze infinite povesti de groaza in ganduri ci doar simte-o in totalitate, e doar o emotie puternica. Nu crea scenarii imense a ceea ce nu vrei să trăiești. Stop. Opreire. Pune gând frumos. Atat.



Daca vorbești despre iubire neconditionata, este  indiferent cui ii este adresata.
Ea incepe cu tine.
Este folosita in forma ei pura si cred ca asta e si ideea, sa folosim iubirea in moduri pure, neconditionat, indiferent ca pentru tine , pentru familie, pentru ingeri, pentru animale, pentru vecini.
Conteaza sa redevenim una cu iubirea neconditionata si sa ne manifestam ca iubire neconditionata, ca divinitatea ce suntem. Cred ca si Isus a pornit la fel, iubindu-se pe el insusi si gandind pozitiv despre el, iubindu-se, iertandu-se, acceptandu-se, alegand ceea ce vrea sa traiasca si ce nu, ceea ce vrea sa vorbeasca si ce nu si cred ca apoi a ajuns sa fie in armonie cu iubirea neconditionata si apoi sa o ofere si celorlalti,.
Cine poate să iubească fără a ști cine este el însuși și fara a experimenta iubirea aceasta interior?






Sursa GabrielTreisprezece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu