marți, 10 februarie 2015

Adevărul de a alege să trăiești



Neale Donald Walsh

Începe să spui adevărul acum şi nu te opri niciodată. Începe prin a-ţi spune adevărul despre tine însuţi. Spune-ţi apoi adevărul despre altcineva.
Spune apoi altuia adevărul despre tine. Spune apoi altcuiva adevărul despre el însuşi. În cele din urmă, spune tuturor adevărul despre absolut tot.

Adevărul te va elibera.

Ai spus “adesea, decizia pe care o iei astăzi, nu este alegerea pe care o faci maine.” Şi ce dacă? Vrei să spui că n-ar trebui să ne permitem niciodată să ne răzgandim?
Răzgândiţi-vă cât vreţi. Aminteşte-ţi doar că, o dată cu fiecare schimbare de alegere, se produce o schimbare în direcţia întregului univers.

Când „te hotărăşti” într-o privinţă, pui universul în mişcare. Forţe care sunt dincolo de capacitatea ta de înţelegere - mult mai subtile şi mai complexe decât ţi-ai putea imagina - sunt angajate într-un proces a cărui dinamică complicată de-abia acum începi să o înţelegi.
Aceste forţe şi acest proces sunt toate parte dintr-o reţea extraordinară de energii interactive, care cuprinde totalitatea existenţei pe care tu o numeşti viaţa însăşi.
Ele sunt, în esenţă, Eu.

Deci, atunci cand mă răzgandesc, Te pun pe Tine in dificultate, aşa este?
Nimic nu e dificil pentru Mine. Dar tu ai putea să faci ca lucrurile să fie foarte dificile pentru tine. De aceea, păstrează o singură părere şi un singur scop când e vorba de ceva şi nu îţi îndepărta gândul de la aceasta, până când nu l-ai făcut să devină realitate. Concentrează-te. Axează-te pe
ceea ce hotărăşti.
Asta am vrut să spun că înseamnă a fi concentrat pe un singur gând. Dacă alegi ceva, alege-l cu toată puterea ta, din toată inima. Nu fi slab. Mergi înainte! Continuă să te îndrepţi spre scopul tău! Fii hotărât. Nu te lăsa infrant de un refuz.
Dar dacă refuzul este răspunsul corect? Dar dacă ceea ce dorim nu este bine pentru noi — nu este spre binele nostru, nu este spre interesul nostru? Atunci nu ni-l vei da, corect?
Greşit. Vă voi „da” orice cereţi, chiar dacă este „bun” pentru voi sau „rău” pentru voi. Ţi-ai aruncat o privire asupra vieţii tale în ultima vreme?
Dar am fost invăţat că nu putem avea intotdeauna ceea ce dorim - că Dumnezeu nu ni-l va da, dacă nu este spre binele nostru suprem.
Aşa vă spun oamenii când vor să nu fiţi dezamăgiţi de un anumit rezultat.
În primul rând, hai să ne întoarcem la clarificarea relaţiei noastre. Eu nu vă „dau” nimic — voi cereţi. Volumul I explică extrem de detaliat cum faceţi voi acest lucru. În al doilea rând, eu nu emit o judecată asupra a ceea ce voi cereţi. Eu nu numesc un lucru „bun” sau „rău”. (Ar fi mai bine ca nici voi să nu o faceţi.).
Sunteţi fiinţe creatoare, făcute după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Puteţi avea orice alegeţi să aveţi. Dar nu puteţi avea orice doriţi.
De fapt, niciodată nu veţi obţine nimic din ceea ce doriţi, dacă îl doriţi deosebit de tare.
Ştiu. Ai explicat-o şi in volumul I. Ai spus că actul de a dori un lucru impinge acest lucru departe de noi.
Da, şi-ţi aminteşti de ce?
Pentru că gandurile sunt creatoare, şi gandul de a dori un lucru este o afirmaţie către univers - o declarare a unui adevăr pe care universul il produce apoi in realitatea mea.
Spune-mi din nou, de ce durează atat de mult ca eu să creez
realitatea pe care o aleg?
Din nenumărate motive. Pentru că nu crezi că tu poţi avea ceea ce alegi. Pentru că nu ştii ce să alegi. Pentru că încerci încontinuu să-ţi dai seama ce este „mai bine” pentru tine. Pentru că, înainte de vreme, vrei
garanţii că toate alegerile tale vor fi „bune”. Şi pentru că tot timpul te răzgândeşti.
Stai să văd dacă inţeleg. N-ar trebui să incerc să-mi dau seama ce e cel mai bine pentru mine?
Cel mai bine” este un termen relativ, care depinde de o sută de variabile. Aceasta face ca alegerea să fie foarte dificilă. Ar trebui să existe un singur considerent când iei o hotărâre - Este aceasta o afirmare a lui Cine Sunt? Este aceasta o proclamare a lui Cine Aleg Eu să Fiu?
Întreaga viaţă ar trebui să fie o astfel de proclamare. De fapt, întreaga viaţă este aşa ceva. Poţi să permiţi ca proclamarea să fie făcută la intamplare sau la alegere.
O viaţă trăită la alegere este o viaţă de acţiune conştientă. O viaţă trăită la intamplare este o viaţă de reacţie inconştientă.
Reacţia este exact asta: o acţiune pe care ai făcut-o înainte. Când tu „reacţionezi”, ceea ce faci este să evaluezi datele care-ţi vin, să cauţi în banca de date după aceeaşi experienţă sau una aproape la
fel şi să acţionezi in modul in care ai făcut-o inainte. Aceasta este cu totul lucrarea minţii tale, nu a sufletului tău.
Sufletul tău te-ar face să cauţi în „banca lui de date” pentru a vedea cum ai putea să creezi o experienţă cu adevărat originală a Eului tău în Momentul de Acum. Aceasta este experienţa „căutării sufletului” despre care ai auzit atât de des, dar trebuie să fii, literalmente, „ieşit din minţi” ca să o faci.
Când îţi pierzi timpul încercând să-ţi dai seama ce este „cel mai bine pentru tine”, exact asta şi faci: iţi pierzi timpul. E mai bine să economiseşti timpul decât să îl pierzi.
A-ţi ieşi din minţi îţi oferă un mare câştig de timp. Deciziile sunt luate repede, alegerile sunt activate rapid, deoarece sufletul tău creează numai din experienţa prezentă, fără aduceri aminte, analize şi critici ale întâmplărilor trecute.
Adu-ţi aminte: sufletul creează, mintea reacţionează.
Sufletul ştie în înţelepciunea Lui că experienţa pe care o ai în Acest Moment este o experienţă trimisă ţie de către Dumnezeu, înainte chiar de a deveni conştient de ea. Aceasta este ceea ce se înţelege printr-o experienţă prezentă, trimisă dinainte în dar. Ea este deja pe drum către tine
chiar în momentul în care o cauţi, pentru că, exact înainte de a întreba, Eu ţi-am şi răspuns. Fiecare Moment de Acum este un cadou minunat de la Dumnezeu. De aceea prezentul este dar de la Dumnezeu.
Sufletul caută in mod intuitiv circumstanţa perfectă şi situaţia necesară acum pentru a vindeca gandul greşit şi pentru a-ţi aduce experienţa corectă a lui Cine Eşti Tu cu Adevărat.


Conversații cu Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu