duminică, 8 februarie 2015

Armonie în surâs interior

Calea surâsului interior: Michael Winn


 Când substanţa corpului nostru se simte acceptată, putem dezvolta spiritul puternic, viguros, sănătos (Shen). Spiritul are nevoie de un corp pentru a experimenta. Spiritul nostru dizolvă constant „structurile vechi ale corpului” şi creează o nouă identitate, sănătoasă la nivel celular. Această inteligenţă naturală profundă este numită de către vechii taoişti, Spirit originar. Această inteligenţă înnăscută nu trebuie confundată cu strălucirea intelectului sau IQ.
Taoiştii spun că inteligenţa noastră naturală ne va călăuzi tot timpul pe drumul împlinirii noastre omeneşti. Nimeni nu are o soartă mai bună sau mai rea şi, într-un fel, toate cele 6 miliarde de destine omeneşti de pe planeta acesta sunt legate armonios împreună, chiar dacă deseori nu vedem cum funcţionează această inteligenţă la nivel colectiv. Surâsul Interior este interfaţa omenească între Pământul nostru personal şi Cerul nostru personal.


Familia tipurilor de inteligenţă biologică

Formele noastre de inteligenţă biologică (jingshen) sunt legate de funcţiile organelor vitale cum sunt Inima, Ficatul, Rinichii, Splina şi Plămânii.

Aceste organe şi meridianele lor energetice sunt controlate de tipuri diferite de inteligenţă. Conform acestei teorii taoiste, verificate în mii de ani de practică, întreg corpul gândeşte, simte, percepe şi ştie şi nu numai creierul.
Creierul întregului nostru corp are tipuri diferite de inteligenţă. Gândiţi-le ca pe o familie sau o echipă a noastră interioară.. Fiecare tip de inteligenţă are o sarcină specifică de îndeplinit. Câteodată aceste tipuri de inteligenţă colaborează, câteodată sunt în conflict.

Inteligenţa sexuală a corpului întreabă: cine este partenerul bun pentru mine şi pentru copiii
mei? De ce anume are nevoie corpul meu pentru a se vindeca?
Inteligenţa socială întreabă: cum îmi fac prieteni şi cum mă relaţionez într-un grup ?
Inteligenţa noastră creatoare caută căi noi pentru a-şi experimenta imaginaţia în tot ceea ce există începând cu hainele de purtat până la proiectele creatoare.
Inteligenţa noastră spirituală are capacitatea de a percepe realitatea obişnuită la nivelul sufletului, ceea ce duce la obţinerea unei informaţii diferite de cea a simţurilor.
Scopul meditaţiei taoiste este de a trăi într-un echilibru dinamic. Aceasta înseamnă ca
toate tipurile de inteligenţă biologică existente în noi îşi surâd. Scopul nu este de a sta în vacuitate, de a cultiva Sinele Adevărat/Autentic (zhen ren) care caută întotdeauna armonia.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu