duminică, 8 februarie 2015

6 pași-si te-ai trezit Azi


Aceste 24 de minute asttfel organizate îți oferă izvor de energie pentru întreaga zi.
Testează și vezi rezultate!


Începe-ți ziua bând un pahar cu apă.
Timpul- e una dintre cele mai importante resurse; ca oameni iubitori de libertate în mișcare-ne imaginăm... oricum ar fi, că suntem cei care concepem programul unei zile, o încadrare temporală a activităților face minuni. Încă de la debut de zi.
Obținerea unui efect maxim din fiecare interval de timp distribuit pe acțiuni specifice e o caracteristică a antreprenorilor, a oamenilor bucuroși, a celor care își ating visele în realitate. Le trăiesc. E pentru că dis-de-dimineață se trezesc. .
Așadar, să vedem...

Poate cel mai important moment al zilei e trezirea.
Rutina de dimineață te poate predispune la succese fantastice pe parcursul zilei.
Poți să alegi între a mai rămâne în pat, a reprograma alarma de trezire ori, pur și simplu SĂ VREI să te trezești la o nouă viață apelând la această introducere în reușite care îți solicită atenția și exercițiul-diversificat- pe 24 de minute, concentrat.
.
E o simplă alegere. Care începe chiar de dimineață.
Pe multe dintre aceste exerciții probabil că le desfășori cu performanțe notabile. Când te decizi să le urmezi în ordinea pe care ți-o propun, ai să remarci-după câteva săptămâni, cam șase-șapte la număr că pofta de viață sporește considerabil.
Abia aștept să-ți citesc rezultatele și să mă bucur!

Iată cei 6 pași pentru o dimineață super-minunată și ultra-productivă:
  1. Spală-te pe dinți-2 minute
  2. Bea apă-1 minut
  3. Meditează-7 minute
  4. Focus-5 minute
  5. Exerciții fizice-7 minute
  6. Relaxare a corpului, streching, întinderi-2 minute
    Astfel ne purificăm și ne pregătim cu o respirație proaspătă de ziua care începe.
    Știm fiecare că pe timpul nopții în cavitatea bucală se produce mai puțină salivă, moment prielnic pentru o altfel de organizare a ...bacteriilor. Așadar, ca să fie ziua senină și prospețimea comunicării deplină-cele 2 minute de primenire dentară sunt binecuvântare.
  1. Unul dintre lucrurile minunate după ce-am deschis ochii în dimineața nouă și-am mulțumit surâzând cu tot corpul, interior și ansamblu e să ne spălăm pe dinți.
Să le prestăm, ca atare!


2. Ca și gura ta, mai uscată pe timpul odihnei din timpul somnului- a celei fizice, firește (căci spiritual se tot vorbește despre o călătorie astrală- un fel de școală), și corpului îi este de minune necesară hidratarea de dimineață.

Prefer să mă spăl pe dinți și apoi să beau un pahar generos cu apă, cu înghițituri mici, în care mai strecor și o jumătate de lămâie stoarsă.

3. O mulțime de oameni cugetă că-i musai să mediteze de la 30 , 40 spre 60 de minute în fiecare dimineață, motiv pentru care zic că-i complicat... Și amână. Și-apoi, întrebare: cum scap de stres?

E o alegere a fiecăruia, în fond.
Ce e important, în legătură cu a medita- adică a te relaxa corporal, mental, emoțional-e să faci aceasta după ritm personal, și experiență.
Începutul de 7 minute e ideal: un mod minunat de a începe ziua cu capul limpede.
Poți alege meditații ghidate- pe teme diverse- cauți pe internet și afli exact ce vrei; poți, de asemenea, să stai pur și simplu în liniște-tu cu tine- cele 7 minute. Să respiri profund.

De asemenea, poți mări timpul alocat meditației la 10 minute, când dorești, 7 e o durată plăcută.
Despre ce e vorba: despre a căpăta ceva liniște în minte, pace. Făcând asta zoi de zi, te obișnuiești așa să fii, calm și senin. Aceasta te ajută să valorifici perspective interesante a provocărilor cu care te întâlnești pe parcursul zilei.



Prin ce anume se diferențiază cele 5 minute de focus de meditație?
Cheia este intenția care declanșează acțiunea. În meditație intenția e să fiu pace și calm. Să capăt acea liniște la nivelul activității cerebrale. Fără concentrare pe vreun gând anume, vreo acțiune, vreo listă de priorități ale zilei. Mă concentrez să respir. Să simt libertate în ființa mea.
Cu 5 minute de focus, setez telefonul- s-anunțe durata- și mă plimb -printre gînduri- pot să utilizez și-o coală albă de hârtie să creionez o schiță, cu intenția de a clasifica acțiuni ale zilei, de a le ordona în mintea mea.


Aici este vorba despre a face o prioritizare, un fel de anticipare, prin definire a intențiilor zilei. Mă focusez asupra acțiunilor specifice pe care intenționez să le organizez, pe modalități concrete,- cum să le realizez.
Formulez țeluri mentale pentru ceea ce urmează să fac în alte domenii ale vieții mele- cum e cel personal, familial, de pildă, la încheierea programului de muncă/pasiune: în ce fel pot să-mi petrec timpul cu cei dragi.
Care e felul în care îmi închei ziua- tot aici poate să se creioneze: în focus.
Este vorba despre ce intenționez eu să trăiesc astfel încât, la momentul în care am așezat capul pe pernă să privesc cu bucurie peste zi și realizări- pe pași mici. În felul acesta, seara pot să am un feedback și pot să ajustez rezultate ulterioare în ceea ce fac.
După cele 5 minte știu ce am de făcut. Mă relaxez. Las ziua să vină. Cu toate ocaziile ei cu oportunitățile, cu noul.
Focusul este benefic fiind cel care oferă claritate în abordarea zilei. Foi alge, și-un pix/stilou, creion, ce preferi... Sau direct, în agenda. Spor!



Cele 7 minute de exerciții fizice sunt benefice și necesare totodată; mișcarea este parte din succesul unei zile. Corpul are acces la ideile pe care le-ai concentrat mult mai ușor atunci când îl pui în acțiune. Cea fizică, pe segmente de corp- e o mișcare revigorantă.
E o introducere.
Ora completă de mișcare- fie că-i o plimbare, fie că-i înot, alergare, o oră la sală- orice alegi tu să fie- poate să aibă loc ulterior.
7 minute de energie.Meriți și merită corpul tău dimineața.


Există pe internet, firește o sumedenie de sugestii- 7 Minute Workout- e un exemplu de asemenea program. La îndemână. Trupului tău, poftă de mișcare!


2 minute încă și prima zi cu-această abordare nouă e un succes!
După o repriză energică de mișcare-strech/întinderi.
Pentru a spori elasticitatea, flexibilitatea corpului. Pentru detensionare. Oferă corpului tău, minții iar, aceste 2 magice minute de relaxare!

Și...iată:
Aceasta a fost rutina de dimineață.
24 de minute.
După aceste 6 exerciții simple, ești pregătit să fii direct în duș cât să spui ”Mulțumesc” apei care te purifică și-n această dimineață. Fii receptiv. Sub duș apar- serios- creative idei. Îndraznețe... Ascultă-le și fie-ți ziua o bucurie! Și pornește!

Păstrează-te puternic/ă, sănătos, calm/ă.
Ai toate motivele ca Azi să reușești!


Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu