luni, 1 februarie 2016

Autocontrolul pas cu pas -Vizualizarea



Vizualizarea în meditaţia contemplativă


Din prima zi de activare a zonei Alfa vei începe şi meditaţia contemplativă.
Conform Meditation Gr'oup for the New Age, există patru etape elementare în meditaţie: reflectivă, contemplativă, receptivă si emiţi vă. în prima etapă stai şi reflectezi asupra unor noţiuni ca: Iubire. A face bine etc. în a doua contempli un obiect, un fruct, o H o are etc. în cea de a treia recepţionezi ce-ţi iransmlt alţii (pământeni sau alte fiinţe gânditoare), iar în cea de a patra cel care emite eşti chiar tu însuţi.
Dar noi vom trece peste prima etapă şi vom exersa din prima zi meditaţia contemplativă, adică vom exersa vizualizarea (realizarea mentală a unei imagini). Vizualizarea este deosebii de importantă în Alfa. de aceea este bine să te străduieşti pentru a obţine o imagine cât mai perfectă, cromatică ( o obţii chiar din prima zi), olfactivă, gustativa, tactilă (acestea le vei obţine mai încet, dar în orice caz în timpul primelor zile). Cu cât vei vizualiza mai bine, cu atât efectele pe care poţi conta în Autocontrol vor fi mai puternice.

Pentru început, în scopul vizualizării trebuie să-ţi creezi un instrument util, numit de noi ecran mental. Nu este vorba de un ecran ca cei de ia cinematograf, opac, ci de o simplă delimitare în câmpul tău, vizual a unui spaţiu dreptunghiular (ecran) pe care să îţi proiectezi apoi imaginile. Nu îl imagina imediat înapoia pleoapelor, ci la 2 m în faţa ta! Indiferent care este tema meditaţiei, obiectul respectiv sau fiinţa respectivă o proiectezi întotdeauna pe acest ecran. Mai târziu vei vedea şi alte posibilităţi de a-1 folosi. Din prima zi proiectează pe acest ecran mental un fruct (un măr sau o pară) şi încearcă să-1 vizualizezi cât mai în detaliu. Nu schimba tema în cursul aceleiaşi zile! Vizualizează imaginea tridimensională, colorată, încearcă să-i simţi aroma, gustul, desfă-1 în două, studiază-i interiorul, muşcă din el şi simte-i gustul. Acum reuneşte cele două jumătăţi şi refă întregul. Aşa ai învăţat legea de bază din Alfa: În Alfa orice este posibil; fructul reunit nu mai are nici o urmă, deşi a fost secţionat!
Se spune despre creierul nostru că este ca o maimuţă beată; face orice, în afară de ceea ce trebuie. Vei fi surprins cât de puţin poţi să-ţi comanzi creierul, îţi apar tot felul de imagini parazite, perturbatoare. La început se poate întâmpla ca ecranul să fie acoperit aproape complet de paraziţi, în acest caz, fin, încet, fără a brusca, cu mâna (în Alfa, natural, nu folosim mâna corpului fizic, ci a celui energetic), împinge lin ecranul de la dreapta spre stânga.

Vei observa că el glisează uşor, dispărând din câmpul tău vizual doar imaginile stânjenitoare, tema de casă rămânând pe ecranul ce apare alăturat. Dacă mai reapar imagini parazite, reia, insistă.
  Creierul are o forţă prea mare pentru a fi lăsat fără control. Dacă vom învăţa să-i coordonăm activitatea, atunci va fi capabil să efectueze lucruri surprinzătoare în folosul nostru, după cum vei vedea mai târziu.
Până atunci însă, efectuează-ţi exerciţiile în mod stoic, sistematic, pas cu pas. Exersează-ţi creierul să ajungă uşor şi repede, fără probleme, în Alfa şi concentrează-te asupra realizării unor imagini cât mai reale din punctul de vedere senzitiv al tuturor organelor de simţ. La început vor mai intra din când în când şi gânduri străine în imagine. Fii tolerant cu ele, nu le brusca! împinge-le încet la o parte şi revino la singura ta sarcină din acest moment: vizualizarea. Dacă te enervezi, eşti debarcat imediat din Alfa.

Dan Seracu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu