luni, 4 noiembrie 2013

Mintea- prietena

Daca te confrunti inca cu dificultati -aceasta se datoreaza in masura considerabila unor idei confuze si ignorarii adevaratelor tale interese.

Chiar asa. Stii- exact in momentul acesta- ce interes major ai tu in viata?

Menirea omului este sa descopere care sunt legile naturii si in ce fel sa se adapteze el la acestea.
In scopul acesta- gandirea lucida si viziunea morala sunt esentiale.
Cu cat sensibilitatea noastra devine mai rafinata, cu cat emotiile noastre sunt mai subtile, cu atat si binecuvantarile pe care le revarsa existenta asupra noastra sunt mai pure si mai intense.
De aici-devine evident faptul ca studierea celor mai elevate ganduri pe care le-au creat vreodata oamenii conduce la rezultatul dorit: obtinerea satisfactiei supreme in viata.


Puterile si posibilitatile mintii depasesc cu mult chiar si cele mai extravagante realizari materiale.
Gandul este-inainte de toate- energie. Este o energie activa, iar cand gandul devine concentrat si energia devine concentrata.
Imagineaza-ti -in ce fel crezi -acesta concentrare.
Gandul concentrat intr-un scop bine definit se transforma in PUTERE. Aceasta este marea putere de care se folosesc cei care nu cred in virtutea saraciei sau in "frumusetea negarii de sine". Ei isi dau imediat seama ca cei care vorbesc de aceste virtuti- sunt ceea ce gandesc.

Capacitatea de a recepta si de a manifesta aceasta putere depinde de capacitatea de a recunoaste Energia infinita care salasluieste in om, creandu-i si recreandu-i constant corpul si mintea si gata oricand sa se manifeste prin el in orice maniera pe care acesta o considera necesara.

Cu totii suntem constienti de cat de dependenti suntem de subconstientul nostru.
Cu cat gandurile noastre sunt mai elevate, mai nobile, mai geniale, cu atat mai evident e faptul ca originea lor se afla in mintea subconstienta.
Valoarea subconstientului? Este enorma.
El ne inspira, ne avertizeaza, ne aminteste diferite nume, fapte si evenimente din trecutul nostru, de care am uitat,  ne guverneaza gandurile si gusturile, realizeaza sarcini atat de complexe.

Mintea constienta percepe si opereaza prin intermediul celor cinci simturi fizice, depinzand intru totul de  impresiile si de obiectele lumii interioare.
Ea are facultatea de a discrimina si- implicit responsabilitatea alegerilor facute.
Este inzestrata cu puterea de a rationa, de a deduce si de a analiza, iar aceasta putere trebuie dezvoltata in cel mai inalt grad.
Mintea constienta este sediul vointei si a tuturor energiilor derivate din aceasta. Ea poate nu doar sa impresioneze alte minti constiente, ci poate chiar directiona mintea subconstienta.
Din acest punct de vedere, Mintea constienta devine gardianul si stapanul responsabil al celei constiente. Aceasta functie este foarte importanta, caci are puterea de a schimba viata oricarei persoane.

Adeseori, teama, grijile, saracia, dizarmoniile ajung sa domine vieti din cauza sugestiilor gresite acceptate de mintea subconstienta, de la cea constienta.
Daca este antrenata corect,  mintea constienta poate sa previna acest proces, printr-o actiune protectoare si vigilenta.
Mintea subconstienta extrage concluzii juste si corecte pornind de la premisele furnizate de surse exterioare. Daca premisele sunt adevarate, concluziile ei sunt impecabile, iar daca sugestiile ori premisele sunt gresite, intregul edificiu se clatina.
Mintea subconstienta nu incearca niciodata sa demonstreze adevarul concluziilor sale. In acest sens, ea depinde de mintea constienta, "gardianul de la poarta", care are datoria sa o fereasca de impresii gresite.
Aceasta percepe cu ajutorul INTUITIEI. De aceea, procesele ei mentale sunt foarte rapide. Ea nu asteapta niciodata concluziile lente ale ratiunii constiente.

Mintea subconstienta nu doarme si nu se odihneste niciodata, la fel cum nu o face nici inima.
Cercetarile in domeniu arata ca, daca in mintea subconstienta sunt introduse sugestii ale unor obiective specifice care trebuie realizate, ea pune in miscare anumite forte, care conduc in timp la rezultatul dorit. Aici salasluieste sursa de putere care ne poate pune in contact cu omnipotenta.

In Subconstient se afla sediul tuturor principiilor si aspiratiilor noastre, dar si al idealurilor noastre artistice si altruiste. Aceste instincte pot fi descatusate in urma unui proces elaborat si gradat de revelare a principiilor interioare.

Mintea subconstienta nu cunoaste limbajul argumentelor pro si contra. De aceea daca a acceptat deja anumite sugestii mai putin potrivite, metoda cea mai sigura de a le contracara este aceea  de inoculare a altor sugestii- mai puternice si contrare, repetate cat mai des, pe care mintea ajunge sa le accepte. formandu-si astfel noi obisnuinte de gandire si de viata, mai sanatoase.
Intr-adevar mintea subconstienta este sediul Obisnuintelor. Procesele pe care le repetam foarte des devin mecanice. Ele nu mai sunt controlate de ratiunea curenta ci se insinueaza in colturi profunde ale mintii subconstiente.
 Daca obiceiul astfel format este benefic, atunci acest mecanism se dovedeste a fi favorabil. In caz contrar, cel mai bun remediu este acela al recunoasterii omnipotentei mintii subconstiente-sugerandu-i eliberarea de el.

Charles F. Haanel-Sistemul Maestrului














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu