sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Realitatea -de-a cuvintele intentionate


Cuvintele cuprind şi cunoaştere, şi intenţie; prin urmare, faptul de a incadra o intenţie in cuvinte reprezintă primul pas in a o face să devină adevărată. Două bune exemple pentru aceasta sint rugăciunea şi afirmaţia. A face o afirmaţie precum Sunt bun/ă" sau a te ruga lui Dumnezeu, rostind, de pildă, „Fă astfel incât să mă vindec" inseamnă mai mult decât a-ţi exprima verbal gândurile.
Ori de câte ori un cuvânt este intărit de intenţie, el intră in câmpul conştiinţei ca un mesaj sau ca o cerere. Universul observă că ai o anumită dorinţă. Pentru ca dorinţele să-ţi fie implinite nu e nevoie de nimic altceva decât de acest lucru, pentru că puterea conştiinţei universale de a calcula este infinită.
Toate mesajele sunt auzite şi se acţionează in funcţie de ele.

Când  orice părinte, ii spunea copilului să mănânce, să meargă şi să adoarmă, exprima o intenţie. Prin aceste cuvinte, noi toţi invăţăm funcţiuni importante, insă după ce le ştim, nu mai e nevoie de cuvinte. Nu-ţi mai spui ţie insuţi să mănânci, să mergi sau să adormi. Intenţia cuvintelor a fost absorbită in tine şi acum nu mai trebuie decât să ţi-o reaminteşti („Cred că acum o să mă duc să mă culc.") şi rezultatul dorit apare.

Puterea cuvintelor stă nu in inţelesul lor de suprafaţă, ci in calităţile lor ascunse vederii. Fiecare cuvânt, de exemplu, conţine atât cunoaştere, cât şi intenţie. Amândouă acestea sunt calităţi magice. Magia cunoaşterii constă in faptul că multiplele ei invelişuri de experienţă — de fapt, o istorie intreagă — pot fi impachetate in citeva silabe.
Numeşte-ţi regatul „Camelot", l-a sfătuit Merlin pe băiat, inainte ca acesta să plece in lume.
De ce? a intrebat Arthur.



Este un cuvânt nou, care nu trebuie să poarte povara istoriei, aşa cum o poartă cuvântul Anglia, a răspuns Merlin.

Oamenii il vor identifica cu tine şi cu cei ce se vor aduna in jurul tău. Va fi ca o piatră de temelie. Imediat ce il vor pronunţa, intregul tău regat şi toate faptele lui de glorie li se vor deschide, ca atunci când vor atinge o clanţă şi vor deschide uşa unei incăperi pline de bogăţii.
Şi spusele-i s-au dovedit a fi adevărate.
Toate cuvintele bogate din limba noastră deschid pasaje ascunse de inţelesuri şi cunoaştere. Dar cea de-a doua calitate a cuvintelor, şi anume intenţia, este incă şi mai puternică.

Deepak Chopra, Calea Magului


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu