marți, 6 ianuarie 2015

Ascultă liniștea Universului

Deepack Chopra
Când inveţi să-ţi linişteşti mintea şi să ţi-o purifici de toate conflictele ei indelung păstrate, ţi se va dezvălui simpla realitate a modului in care funcţionează universul — ceea ce este.
Să ne facem zilnic puţin timp pentru a observa conţinuturile minţii noastre. Acest act de observare, deşi foarte simplu, constituie unul dintre cei mai importanţi paşi pe drumul spre schimbare. Ceea ce nu vezi nu poţi schimba.
Ego-ului tău s-ar putea să nu-i placă să admită faptul că eşti plin de conflicte, de tăgăduiri, de intenţii amestecate, de ruşine, de vinovăţie şi de toate celelalte confuzii care intunecă mintea şi o impiedică să vadă realitatea a ceea ce este. De fapt, ego-ul se mindreşte cu iscusinţa lui de a-ţi ascunde aceste lucruri sub pretextul că vei avea parte de durere când vei privi la greşelile, eşecurile tale.
Cel de-al doilea pas constă in a invăţa cum să-ţi implineşti intenţiile. Paşii sunt in intregime fireşti, dar trebuie invăţaţi.
Lasă la o parte ego-ul, cu toate aşteptările şi anticipările lui. În loc să ai sentimentul că trebuie să controlezi rezultatele intenţiilor tale, fii sigur că universul va face munca in locul tău.
Trimite intenţia in spaţiul etern; cu cit conştientizarea ta este mai largă, cu atit semnalul pe care-1 trimiţi va fi mai clar.
În cele din urmă, fii liniştit şi natural in ce priveşte acest intreg proces. Cind toţi cei trei paşi vor fi făcuţi, intenţia ta va pătrunde in cimpul conştiinţei, care acţionează asemeni unei matrice pentru a conecta gindul tău individual la tot ceea ce există. Curgerea lină către un rezultat nu va fi impiedicată sau obstrucţionată de anxietăţile şi de ataşamentele ego-ului temător.
Cu adevărat, nu intunericul minţii este păcat. „Aminteşte- ţi totdeauna", l-a atenţionat Merlin pe Arthur, „că Dumnezeu nu judecă, doar mintea judecă." Dumnezeu doreşte ca fiecare persoană să-şi implinească toate dorinţele dragi; aceasta este starea noastră naturală, pentru că noi suntem creatorii propriei noastre realităţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu