duminică, 26 octombrie 2014

Sensul Vieții?


Neale Donald Walsh
Motivul pentru care Dumnezeu nu ne-a spus care e Sensul Vieţii, este că nu există un Sens al Vieţii. Viaţa nu are un sens. Şi acesta este cel mai mare dar de la Dumnezeu. Gândiţi-vă puţin.
Acest lucru se întâmplă, deoarece Dumnezeu nu şi-a imprimat scopul pe paginile Vieţii, întrucât Viaţa însăşi este o Carte Deschisă. O carte pe care noi trebuie s-o scriem. Trebuie să hotărâm ce scop alegem noi să-i dăm.
Oare, dacă Dumnezeu ar fi ales un scop – unul singur- valabil universal-dacă Dumnezeu ar fi avut un scop în tot acest plan - nu ne-ar fi spus El care era acel scop?
Dacă Dumnezeu ar fi creat deja acest scop, El ne-ar fi privat de cea mai mare ocazie, de cel mai minunat instrument pe care-l avem, în timp ce ne străduim să îndeplinim sensul vieţii.
Deoarece, vedeţi voi, Viaţa nu are un scop, dar ea are o funcţie.

Scopul şi funcţia nu sunt deloc unul şi acelaşi lucru.
Un ceas funcţionează ticăind, cu scopul de a arăta ora. O maşină funcţionează prin combustie internă, cu scopul de a transporta oamenii dintr-un loc în altul.
Un cuptor cu microunde funcţionează făcând moleculele de hrană să vibreze foarte rapid, cu scopul de a încălzi hrana.
Viaţa funcţionează într-un anumit fel, dar fară un scop predeterminat. Asta, deoarece Dumnezeu a creat ca funcţie a Vieţii, alegerea unui scop.
Cu alte cuvinte:
Funcţia ta este să creezi sensul și scopul vieţii tale. Făcand aceasta iţi creezi propriul Sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu