vineri, 7 decembrie 2012

Mulțumesc și azi!

”Identificarea cu mintea crrează un ecran opac de concepte, etichete, imagini, judecăți și definiții care blochează orice relație autentică. Creează scindare interioară, se interpune între dumneavoastră și ceilalți oameni, între dumneavoastră și natură, între Dumneavoastră și Dumnezeu. Ecranul de gânduri creează iluzia separării, iluzia că existați separat de ”celălalt”. Uitați astfel că, dincolo de aparența fizică și de diferitele forme- sunteți una cu tot ceea ce există- chiar și cu tot ceea ce criticați, blamați ori reprimați.


Vestea bună? vă puteți elibera de minte.

 Începeți să vă ascultați vocea interioară cât de des puteți. Acordați atenție în mod special tiparelor repetitive de gândire, acelor benzi de magnetofon care se tot repetă în capul dumneavoastră, probabil de ani întregi.

Când ascultați acea voce, faceți acest lucru detașați, imparțiali. Nu judecați și nu condamnați ceea ce auziți, întrucât aceasta ar însemna că aceeași voce a intrat din nou, pe ușa din spate. Și curând veți înțelege.”Există vocea, iar eu sunt aici ascultând-o, observând-o.” Conștientizarea sentimentului de eu sunt-acest sentiment al propriei prezențe, nu este un gând. El se iscă de dincolo de minte.


ÎNCEPUTUL LIBERTĂȚII e înțelegerea faptului că nu sunteți ”gânditorul”. În momentul în care începeți să observați gânditorul, un nivel superior de conștiință devine activ.-Eckhart Tolle -”Puterea  prezentului. Ghid practic

Am urmărit cu mare interes postări ale unor persoane remarcabile precum Tania Tița, Pera Novacovici din domeniul atât de vast al dezvoltării personale.
 M-au ajutat să cresc, să învăț cine sunt, să descopăr.

Exercițiile pe care le-am găsit aici le împărtașesc și cu voi. Iată  unul preferat de mine, când activitatea intensă de peste zi tinde să degenereze în stres:



Exercitiu:

Doar pentru o clipa, fa pace cu gandurile mintii tale si fii prezent/prezenta aici si acum. Inchide ochii si trage profund aer in piept. Cheama catre tine energia iubirii, a maretiei si a bucuriei. Zambeste si constientizeaza ce se intampla in corpul tau. Constientizeaza starea de spirit pe care o ai. Respira din nou si elibereaza-te….lasa-te purtat/purtata…. 



Spor și magie :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu