duminică, 9 decembrie 2012

Destinul -Minunile- Azi-Succesul

”Este un joc între grația divină și efortul conștient deliberat. Dacă asupra primeia nu avem niciun control, cel de-al doilea depinde în totalitate de noi și de acțiunile noastre care vor avea consecințe cât se poate de precise.
Omul nu este o marionetă în mâinile zeilor, dar nici nu își controlează în totalitate destinul personal. El se află undeva la mijloc.
Noi galopăm prin viață ca niște artiști de circ care se mențin în echilibru, cu fiecare picior pe spinarea unui alt cal.
Primul cal  are numele ”Credința”, iar celălalt ”Liberul arbitru”, iar întrebarea pe care ar trebui să ți-o adresezi  zilnic este pe care dintre ei te afli.
Pe unul dintre cai nu îl poți controla-este Liberul arbitru-așadar nu are niciun sens să îți faci griji, dar pe celălalt trebuie să îl conduci acolo unde dorești prin eforturile tale concentrate”-Arielle Ford, Secretul sufletului pereche


Interesantă este următoarea descoperire: în viață, totul funcționează după Legea Atracției Universale. Fie că atragi succesul sau polul opus al lui-prin ceea ce gândești, ori starea optimă de sănătate, persoanele potrivite pentru acțiunile pe care intenționezi să le desfășori-totul se întâmplă prin exersarera credinței, sub oblăduirea bunului simț și fără a îngrădi ori ataca libertatea (de decizie, de acțiune) a unei alte persoane.

Când vorbeam discipolilor mei-prin natura meseriei pe care o practic cu mare drag-despre cum să credem în minuni, le spuneam și le spun și acum că atragem binele în viața noastră în măsura în care ne detașăm de critică, ne concentrăm asupra lucrurilor bune care vin în viața noastră, iar pe cele care nu se potrivesc cu noi le acceptăm ca întâmplări, le lăsăm să treacă, fără a le maximiza importanța.

Secretul fericirii? Pentru mine începe cu încrederea în mine. Credința că pot, însoțită de bucuria reușitei, anticipată dar trăită ca și cum deja a avut loc, emoția care o însoțește -toate acestea descriu starea de bine.


Napoleon Hill afirma în Secretul libertății:
”Orice om, dacă își urmărește cu perseverență obiectivele și trasează planurile aferente împlinirii acestora, poate obține de la viață orice îi poftește inima”.

Interesantul dialog pe care Hill îl poartă cu opozantul Divinității  oferă un răspuns simplu la toate problemele ”omului neîmplinit”-lipsa unui scop clar (echivalent cu a nu ști exact ce vrei).


E timpul să revizuim această atitudine față de propria noastră viață. 

Cu spor și magie,

:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu