duminică, 2 noiembrie 2014

Marele Ion


Intr-o zi, un sofer de autobuz a mers ca de obicei la serviciu, si-a pornit autobuzul si a plecat pe traseu. Nimic deosebit n-a avut loc la la primele cateva statii... cativa oameni care-au urcat, cativa care-au coborat.
La urmatoarea statie insa, un tip cu o inaltime de 1,90m, cu constitutie de luptator categoria grea, a urcat in autobuz, s-a uitat spre sofer, a zis: "Marele Ion nu plateste!" si s-a asezat pe scaun. V-am spus ca soferul avea cam 1,60m, era slabanog si genul de om bland?… Asa ca nu s-a certat cu "Marele Ion", dar nu i-a convenit chestia asta deloc.
Urmatoarea zi s-a intamplat acelasi lucru : "Marele Ion" a urcat iar in autobuz, a spus tare ca el nu plateste si s-a asezat. Urmatoarea zi iarasi… si-n zilele urmatoare la fel…
Totul pana cand soferul n-a mai rezistat. Avea deja insomnii din cauza "Marelui Ion" care-si batea joc de el. Asa ca intr-un final s-a inscris la niste cursuri de body-building, karate, judo si alte arte martiale. Dupa cateva luni deja era foarte puternic si mai mult, devenise foarte increzator in el insusi.
Asa ca, ziua urmatoare, cand "Marele Ion" s-a urcat in autobuz si a spus "Marele Ion nu plateste", soferul s-a ridicat, i-a aruncat o privire crunta si-a tipat la el: "Si de ce nu?!"
"Marele Ion" l-a privit uimit si i-a raspuns: "Marele Ion are abonament".

  "Problemele"
Cine am mai fi fara ele? Este nevoie de curaj sa pui sub semnul intrebarii o problema:
Care este de fapt problema?
Este ea reala?
Ar fi ea o problema pentru altcineva sau este o problema doar in mintea mea?
De ce ma simt asa?
Unde mi se intampla sa ma simt asa?
Cand ma simt asa?

Sursa-Atelierele vesele-Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu