duminică, 8 decembrie 2013

In esenta sa, energia poate fi inteleasa ca o activitate directa a ceea ce noi numim Minte sau Vointa. Este esenta launtrica, fundamentala a tuturor lucrurilor. Iminenta-deopotriva in materie si in spirit. Echivaleaza cu spiritul care sustine si energizeaza intregul Univers.
Recunoasterea Sinelui ca o individualizare a Inteligentei universale pemite omului sa controleze acele forme de inteligenta care nu au ajuns inca la acest nivel al CUNOASTERII DE SINE.
Gandul este creator iar principiul pe care se bazeaza aceasta lege este legitim si inerent tuturor lucrurilor-puterea aceasta creatoare isi are izvorul in Principiul Universal-sursa tuturor energiilor si a intregii substante.
Individul devine astfel canalul de distribuire a energiei.


Dat fiind faptul ca suntem o entitate completa in sine putem primi exact ceea ce oferim prin noi insine. Altfel spus- evolutia fiecaruia este functie de ACTIUNE RECIPROCA.
DEVII CEEA CE ESTI INTERIOR.
ESTI CEEA CE GANDESTI.
La nivel mental principiile similare se atrag, iar vibratiile mentale reactioneaza NUMAI la acele vibratii care se afla in ARMONIE CU ELE.

In aceste conditii este evident ca gandurile de abundenta vor reactiona numai in fata altor ganduri similare. Bogatia unui om reflecta ceea ce este in interiorul lui.
Abundenta exterioara reflecta abundenta interioara.
Adevarata sursa de bogatie este capacitatea omului de a crea, dea produce. Asa se explica de ce oamenii pasionati de ceea ce fac au intotdeauna  un succes desavarsit. Ei DARUIESC si cu cat daruiesc mai mult, cu atat mai mult primesc.

Cum contribuie marii inventatori, scriitorii, fizicienii, industriasii la STAREA DE FERICIRE COLECTIVA? Prin gandurile lor.
GANDIREA ESTE ENERGIE care activeaza Legea Atractiei si care se manifesta, mai devreme sau mai tarziu, prin abundenta.

Mintea Universala este o minte statica- o substanta aflata in echilibru. Ea este diferentiata in forma prin puterea nostra de a gandi. Gandirea este faza dinamica a mintii.
Puterea depinde de Constiinta Puterii. Ca sa o poti folosi e cazul sa fii constient de ea.

Folosirea acestei puteri depinde de Atentia pe care i-o acordam.
Gradul de atentie determina capacitatea nostra de a dobandi cunoastere. Iar cunoasterea este Putere.
Atentia a fost considerata dintotdeauna semnul distinctiv al geniului. Cultivarea atentiei depinde de practica.

Exercitiu:
Concentreaza-te, acum asupra puterii tale de a crea.
Dezvolta-ti astfel viziunea interioara si capacitatea de perceptie.
Urmareste sa descoperi o baza logica pentru ceea ce crezi.
Focalizeaza-ti atentia asupra faptului ca omul fizic traieste si se deplaseaza prin aer- aceasta substanta care sustine intreaga viata organica.
Focalizeaza-ti apoi atentia asupra faptului ca omul spiritual traieste si se deplaseaza la randul lui intr-o energie-de data aceasta, mai subtila-de care depinde intreaga viata.

Asa cum- in lumea fizica- viata isi poate asuma o forma- din clipa in care O SAMANTA este semanata, iar planta produce fructe SUPERIOARE CALITATII SALE GENETICE, la fel si in lumea spirituala, efectele apar dupa ce semintele sunt cultivate, iar fructele -recolta depind intotdeauna de natura semintelor.

Rezultatele obtinute si evolutia suprema a Constiintei umane sunt minunate daca intelegi si aplici Legea cauzalitatii.




~ Charles F. Haanel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu